vineri, 25 martie 2011

Pentru un pumn de malai în plus…

 obscenitatea-publica-andrei-21434114_151

          Regizorii de la Hollywood ar trebui sa arunce un ochi pe buletinele de știri din România. Nu au nevoie de sute de figuranți supra-plătiți să facă pe moroii în filmele gen Noaptea morțiilor vii. E de ajuns să anunțe prin orașele din mereu surprinzătoarea lend of ciois că se dă o pungă de mălai sau un kil de ulei moka în vreun supermarket . Pentru a crește intensitatea să anunțe că se deschide magazinul la ora 7 asa că de la ora 4 vei avea o gloată conștincioasă spumegând și unduind în fața afișelor cu 2 + 1 gratis . Țărănetele de bloc(specie apărută prin nefericita transhumanță ceaușistă care l-a scos pe român din bordeiul epocii regale, unde mânca mămăliga ancestrală și l-a băgat în cutii de conserve din beton confort III să pape salam de soia) e extrem de rezistent dacă singura preocupare îi e să dea din coate și să aștepte pomana. Să fiu sincer nu am nici cea mai mică urmă de compasiune pentru tembelii care s-au tescuit ieri la vânătoarea de promoții . Imaginile filmate sunt elocvente . Oameni încă în putere care practic stau cu mâna întinsă într-o formă mascată dar cu nimic mai prejos decat cersetoria . Unii mai și râdeau la vederea televiziunilor cu mândria specifică nătângilor aflați în centrul atenției. Tot tabloul isteriei colective pentru trei lulele fără surcele – că fix asta au achiziționat mangafalele în cauză - e tragi-comic. E oarecum dureros că oamenii ăștia sunt cei printre care trăim și cu care de bine de rău cică împingem căruța numită România prin glodul  de margine europeană …

2 comentarii:

  1. Ai dreptate imaginile sunt oribile .Mai ales pentru cei care pot sa munceasca cu bratele dar prefera sa stea cu ele intinse la milogeala.

    Dureros este cand vezi batrani pensionari intelectuali , sau care au muncit zeci de ani prin fabrici si uzine si pentru care chiar conteaza kilogramul ala amarat de malai .
    Asa ceva este strigator la cer. Crede-ma ca am vazut oameni la 70 de ani ,scormonind prin gunoaiele de langa piata dupa o rosie sau ceva legume pe care le arunca pietarii . Si crede-ma ca aratau a oameni care la viata lor au avut meserii respectabile .
    In halul acesta ne-au adus nenorocitii care ne conduc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...eu nu ma refeream la cei care chiar nu au alta solutie...pentru ei am numai compasiune...ca altceva...le da' chioru' ca au votat cum trebuie:)

    RăspundețiȘtergere