marți, 8 martie 2011

''Sa nu preacurvesti''(fragment din piesa ''Decalogul dupa Hess'' de ALINA NELEGA)

ATENTIE: Pasajele urmatoare nu reprezinta viziunea mea asupra femeilor!!!

Femeia, ca si evreul, e un produs secundar al evolutiei umane. Ca si tiganul, iubeste muzica, dar numai in masura in care acea muzica ii permite sa danseze. Creierul femeii, ca si al negrilor, este cu cel putin o treime mai mic decit al barbatului. Femeia nu este la fel de puternica, de inalta, de abila ca barbatul. Femeile nu vor putea practica niciodata anumite meserii, ele nu vor putea fi niciodata mineri, piloti de avioane, soferi de curse, nici macar bucatari profesionisti. Oricit de bine ar gati o femeie, barbatii sint cei mai mari bucatari, asta se stie. Femeile nu au ce cauta in arta. Femeile nu stiu nici sa scrie, nici sa picteze, nici sa compuna muzica, decit la nivelul lejer al intretinerii unui mediu placut in casele lor. Femeile ar trebui tinute in casa. Ele sa-si vada de educatia copiilor lor, desi cei mai mari educatori, tot barbatii au fost. Femeile sint incapabile de abstractizare.

Femeia este facuta numai pentru procreare, asta se vede clar din dispozitia anumitor organe in trupul ei. De aceea, femeile sint stapinite de sentimente, pe cind barbatii – de ratiune. Femeile iubesc sexul, de aceea nu trebuie lasate sa exagereze. Femeile, ca si ciinii, trebuie tinute la respect cu mina forte. Ca si ei, ele trebuie dresate de mici. Fetitele, mai ales, sint niste animale foarte periculoase. Nu va lasati fermecati de dragalasenia lor. Se vor transforma in niste mutanti, circotase, rele de gura, cicalitoare, se vor ingrasa si le va creste par pe fata lor cea astazi atit de dulce, sinii le vor cadea si vor face varice. Trebuie sa vedeti in orice fetita, femeia care va deveni nu peste mult timp.

Din pacate insa, statistic vorbind, femeile traiesc mai mult decit barbatii. Asta mai ales fiindca femeile nu se sinucid aproape niciodata. Ele nu sint capabile sa asimileze valoarea, nu stiu ce inseamna curajul, demnitatea, onoarea, discretia, modestia, controlul, fermitatea, munca, suferinta. Femeile nu sufera, ele mimeaza suferinta. De aceea, spre deosebire de barbati, stiu foarte bine sa plinga.

Femeile ar trebui inchise in rezervatii. Ar trebui hranite, ajutate sa se dezvolte, aduse in conditii bune pina la o anumita virsta, ideala procrearii. Pe urma, pe la 40-45 de ani, odata ce si-au terminat menirea, ele ar trebui eutanasiate cu blindete. Orice barbat ar merita sa aiba in patul lui, tot timpul, femei intre 15 -30 de ani. Cele peste 30 ar fi date barbatilor care nu mai pot procrea, ca sa se mai distreze si ei cu ceva. Nici o femeie peste 40 de ani nu merita sa mai traiasca. Ele nu aduc decit nefericire barbatilor lor si ii impiedica sa traiasca linga exemplare tinere ale speciei.

Femeile nu se deosebesc intre ele. Nu conteaza ce alegi, pina la urma tot acolo ajungi. De aceea, n-are nici un rost sa preacurvesti.

Dupa ce am citit asta mi-am dat seama ca desi pare grotesc si comic , inexact si jignitor nu e doar atat. E un punct de vedere foarte probabil de a fi impartasit de prea multi. Tristetea aici intervine. Cati dintre noi s-au identificat macar in 1% din opiniile de acolo ? Presupun ca destui . Sa ne gandim mai bine ...( Imi imaginez ca asta a vrut sa sublinieze si autoarea , pe langa un exercitiu de a privi prin ochii unui sistem totalitar(nazismul) intreaga societate umana.

2 comentarii:

 1. 1%..optimism(naivitate) sau sarcasm??
  bietii barbati:ilustrii ganditori,nepatati in ratiune de placeri carnale,indura cu stoicism actul procrearii dintr-un simt demn de admiratie al perpetuarii speciei,nevoiti in permanenta sa caute solutii pt tinerea sub zgarda a celuilalt animal graitor(oare dc nu sunt si mute??ar fi si mai grozav,nu??)...nu-i de mirare ca cei mai multi isi cauta sufletul pereche printre specimene de acelasi rang,impulsati de imposibilitatea "implinirii","completarii" cu raza inferioara!!
  ups!barbatilor le lipseste ceva??trebuie sa se implineasca si completeze??parca erau "totali",perfectii??
  oricum,doar din textul tipei rezulat ca sunteti vesnic macinati de faptul ca depindeti de femei in multe aspecte,desi admite contrariul!!
  si ca teama de a fi controlati sau cumva surclasati de ele este o constanta!
  :P:P:P:P:P:P:P

  RăspundețiȘtergere
 2. Te-a agitat rau textul asta nu?:)) Eram convins ca primul comentariu o sa fie de la o femeie!
  Ideea e ca am postat textul dupa ce am remarcat piesa chiar de 8 martie pe youtube. Ca si text e interesant desi extrem de sexist. In ceea ce priveste comentariul tau...da...presupun ca sunt destui care traiesc cu groaza ca sunt subminati de ''partenerul inferior'' . Nu stiu exact ce a vrut autoarea sa demonstreze. Nici nu ma intereseaza prea tare . Eu am citit si am dedus in functie de nivelul meu de cunoastere si potrivit opiniei mele. Ce cred eu ca a reusit sa surprinda e pur si simplu in multe fatete cat de obtuzi putem fi de multe ori si totusi cate s-au schimbat in ultimele decenii . Sunt ferm convins in acelasi timp ca un text asemanator poate fi scris si din perspectiva femeii , existand suficiente concepte ignorante in ceea ce priveste barbatul. Salve!

  RăspundețiȘtergere