miercuri, 16 martie 2011

Postare cu frustrare

xia-xiaowan7        Azi a fost o zi kafkiana oarecum pentru mine. Am facut cunostinta cu politica RDS-RCS. Compania lu’ peste prajit, marele provider de servicii nu-asa-grozave s-a gandit recent sa isi ia jucariile imprumutate clientilor. Mai exact : ma notifica pe mine client x ca am de returnat aparatul telefonic mobil pentru ca nu l-am folosit timp de y luni. Aici a intervenit prima mea frustrare si primul cuvant obscen dintr-o intreaga serie adresata distinsei companii : Pai v-am cerut eu telefon mobil prieteni?! Nu! Voi ati venit cu el la usa sa ma ‘’fidelizati’’ ca vezi Doamne plangeam in sinea mea ca nu am telefon mobil sa sun in rds - care telefon merge precum celebra retea zapp pe vremuri , adica cam greu si aproape exclusiv in orase. Si acum pentru ca nu am folosit telefonul  sunt notificat ca ori il returnez ori trebuie sa platesc penalizari in euro mai mari decat valoarea aparatului(mai mari de vreo 3 ori estimativ vorbind). Absurd mi se pare cum isi permite furnizorul meu de telefonie si internet caruia mereu i-am achitat facturile la timp sa ma convoace la ghiseu doar pentru ca un geniu corcit de combinatia   marketing-bisnitarie a avut o idee stralucita. Dar sa trecem peste asta. Am decis ca nu vreau sa ma complic si azi ma duc sa le returnez  telefonul . Evident ca ziua imi rezerva prima surpriza sub forma unui loc de parcare in vecinatatea sediulului companiei. Sau mai bine zis sub forma lipsei oricarui loc de parcare! In regula…respir adanc(ca de obicei nu merge si imi aprind o tigara – sa imi aduceti aminte sa ii dau in judecata si pe astia daca o sa fac vreun cancer pulmonar!) si imi amintesc ca am si alta sucursala a RDS chiar in drumul meu. Acolo voi da batalia finala!Sunt hotarat sa le returnez telefonul si nimic nu ma poate opri! Sau….? Odata ajuns la destinatie observ ca am nimerit evident….in timpul pauzei de masa!!! Excelent! Tigara , verificare mail , asezat la coada! dupa cele 3 cucoane grase dintre care una intr-o avansata stare de transpiratie isi platesc facturile e si randul meu . Sau nu! Ca apare un mos arhetipal artagos ( genul care vocifereaza ca ‘’pe vremea meeeea’’) si imi spune ca a plecat putin dar el era inaintea mea si in plus …bla bla(nu am mai auzit asta pentru ca imi tiuiau deja urechile de nervi). A disparut si tataie asta intr-un final si am ajuns si eu in fata unei dudui care parea ca tocmai venise de la o vizionare de vopsea aflata in proces de uscare! Mai ca nu miroasea a plictiseala! Am indraznit sa o deranjez spunandu-i suav ca vreau sa ii returnez molecularul nefolosit. Stiti ce mi-a raspuns nu? ‘’LA COLEGA’’!!!
Cum de nu m-am gandit ??! Murphy ar spune ca tot timpul se ocupa altcineva de problema ta decat cel pentru care tocmai ai stat la coada.
Colega insemnand o domnisoara consultant care mai avea in fata un grup de doritori de decodoare hd. Se pare ca lucra pe baza de programare asa ca am mai asteptat DECAT  o ora pana sa se mileasca si de mine. Si aici a inceput distractia .
In primul rand nu am dat raspunsul corect la intrebarea cu titularul. Nu eram eu! Era tata! Si RDS-ul murea de nerabdare sa il cunoasca. Am pornit la ii explica stimabilei ca nu cred ca exista vreo problema din moment ce dovedesc ca am aceeasi adresa cu proprietarul si ma mai si cheama la fel! Si nu in ultimul rand cine fura digi-mobilul cuiva care tocmai a fost somat ca sa il returneze la rds  dupa ce a stat la o coada in stilul anilor ‘80? Ohooo! Mi se pare un nou tip de infractor! Masochistul suprem!
Bun! Accepta domnisoara respectiva argumentele mele si ma intreaba candid : ‘’Notificarea o aveti?”' Nu o aveam nici p’asta !
Dar parca atinsa de aripa Sfantului Duh imi spune : ‘’Ah ! lasati! o sa caut in sistem dupa nume si vedem imediat daca e notificare emisa!’’
Care mai era rostul intrebarii atunci ??
Lovitura finala a fost ca m-a pus sa completez o declaratie pe propria raspundere sub incidenta unei condamnari penale privind falsul in declaratii. Adica taica-meu ma poate santaja acum reclamandu-ma la RDS ca am returnat mobilul de 5 yuani bucata fara voia lui! (Amintiti-mi sa nu il supar pe tati)!
Intr-un final si dupa 10 semnaturi pe tot felul de procese-verbale si anexe la contract am predat victorios ‘’arma crimei’’+ 1 buc. incarcator).
Morala povestii astia: NU acceptati chestii moka ‘’in custodie’’ de la companii de cablu,internet, telefonie daca nu aveti nevoie de ele!!!
Eu am mai retinut ceva: Suntem cam ipocriti cand spunem ca doar institutiile bugetare sunt prea birocratizate  si pline de dobitoci lenesi! RDS se alatura cu brio!!!

9 comentarii:

  1. calm down my friend, cred ca fiecare a patit asa ceva, eu cel putin am avut numai flashback-uri pe parcursul lecturii postarii de fata.My oppinion: the only way through-indiferenta crasa,multa nepasare, ca altfel te apuca paranoia in minunata Romanica!

    RăspundețiȘtergere
  2. culmea e ca stiu la ce sa ma astept in ''land of choice'' da' sa ma frece la icre pe subiectul returnarii telefonului nu am preconizat!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. ..excelenta postarea!!!! ...adica .....frustrarea!!! ;) Traim in Romanika, nu,?!?! Culmea este ca tocmai am primit si eu o asemenea notificare, asa ca, pe langa ca e bine scrisa, imi prinde bine frstrarea ...dar mai ales postarea!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din moment ce tu nu aveai nevoie de telefonul respectiv,nu trebuia sa-l accepti,ca nu te-a obligat nimeni.
    Ti l-au dat sa-l folosesti,daca tu nu-l folosesti il pot folosi altii care au nevoie de el,asa ca mi se pare corect sa ti-l solicite inapoi;)

    RăspundețiȘtergere
  5. e justa ceea ce spui...sunt perfect de acord ca ''mi-l solicita'' inapoi...problema e ca pentru returnarea obiectului a trebuit sa pierd atata timp si sa ma justific in mod exagerat ...asta a fost absurd...nu ca a trebuit sa dau telefonul inapoi...daca asta ai inteles din textul meu inseamna ca trebuie sa ma intorc la scris...sa exersez...:P

    RăspundețiȘtergere
  6. pai na acum fiecare firma are clauzele ei,si totul este de partea firmei daca citesi contractul.Eu am inteles exact ce ai vrut tu sa spui,si e bine ca ti l-au primit totusi desi nu erai titular ,pentru ca sunt fffff exigenti si prefer sa ma opresc aici,ca despre rds pot sa vb mult:)))))
    ca stiu
    Si sa nu crezi ca sunt de partea lor ...daca asa ti s-a parut ,mi-am spus doar parerea,pe de o parte legata de primirea telefonului desi nu aveai nevoie de el...;)si pe de alta partea de modalitatea de reziliere la rds.
    O zi buna!
    Si sper ca nu te-am suparat....

    RăspundețiȘtergere
  7. nu e vb de suparare...iti accept opinia chiar daca o contrazice pe a mea.Ideea este ca lucrand o perioada in administratia publica stiu ce inseamna eliberarea unui act de exemplu...si nici macar statul roman nu e atat de birocratic. Exista justificari rezonabile si tu ca functionar poti sa gandesti si un pic in afara cutiei. Eu a trebuit sa ii ''stimulez'' iesirea din cutie duduii de la rds...ca o luase cu ochelari de cal sa vina titularuuuuuu!!:)) in fine!Ziua buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. cum si tu ai un servici si ai avut ,si mai ales la patron stii cum e
    Iar RDS este o firma privata ,si fata de acolo face ce i se spune,chiar daca ea nu e de acord cu conditiile cerute...
    In fine,stii si tu la ce ma refer

    RăspundețiȘtergere