marți, 15 martie 2011

Manifest pentru de-tabloidizare


        Știu! Probabil tocmai am inventat un cuvânt!Tocmai în manifestul ăsta care se presupune că te va face pe tine cititorule să rupi folia de pe cărțile alea bune din colecția Adevărul ce zac în biblioteca gen IKEA din cameră de la maica-ta. În caz ca ai rupt deja folia și ai citit avid cel puțin  5 titluri ți se permite o mică indignare proletară( Cine p..a mea se crede mă arogantu’ ăsta?!) . Este irelevant să mă justific din moment ce esti unul dintre cei care citește blogul. Cred că ne cunoastem în proporție de 99%. Și asta înseamnă că o să mi se atragă atenția la următoarea cafea că nu trebuia să îmi dau eu cu presupusul despre lecturile fiecăruia. Dar cum digresiunile a la Florin Piersic(saru-mana Maestre!sa trăiesti!) sunt o meteahnă de care încerc să mă dezvăț , e timpul să purcedem! O să urmeze o serie de fraze în care eu o să abuzez de modul imperativ și de semnul exclamarii.
      E timpul să lași sonorul mai încet pe MTV chiar dacă așa o să auzi manelele lu’ vecinu’ mai tare. Cel puțin acum e  un singur idiot cu muzica în blană in loc de doi.
    E momentul să schimbi canalul de pe divorțul  columbenesc când totuși pe National Geographic sunt alte mamifere care se iubesc la fel de interesant.
      Încearcă măcar înainte de somn să deschizi o carte și nu o pungă de semințe(dacă tot sunt semințe măcar să fie fără sare că dacă nu ai aflat excesul dăunează grav sănătății) .
      Belește ochii din timp în timp la alte ziare decât Cancan.( am zis Cancan generic…asa că lasă Libertatea și pune mâna pe unu care nu are instrucțiuni de labă la pagina 5).
Poți face o pauză de respirație dacă te-am enervat deja. Zâmbește! Înseamnă că funcționează! Atâta timp cât articolul ăsta îți creează o reacție, nu ești pierdut(a)!
       Ascultă muzică și pentru urechile(mintea,sufletul ,inima etc) tale nu doar pentru picioarele lu gagica-ta(tu)! Nu iti cere nimeni sa te raliezi cu snobii care asculta Vivaldi si au senzatia ca le creste substantial IQ-ul . E suficient sa gusti si altceva decat ''hiturile'' confectionate pe genunchi de tembeli complet afoni care fac probe de freza mai des  decat probe de microfon.
      Scrie! (scrie orice dar renunță la a crede că 3 e mai cool în fraza decât E). Scrie, citește și mai gandește-te dacă nu cumva ai ratat câteva ore de română când Microsoft Word îți umple documentul de atenționări. Dar e bine măcar că ai scris . Poți lejer acum să te dai intelectual. Poate agăți o gagică mai deșteaptă decât media cocliților din cartier.
        Dacă ai păreri despre diverse chestii când se aprind spiritele la bere …exprimă-le! Poți să îi și întrerupi pe ceilalți! Crede-mă…mai bine să te eticheteze mitocan decat tăntălău!
      Sacrifică mall-ul pentru un muzeu ! ( o să fie destule chestii ciudate și acolo dar nu au sigur cizme îmblănite asortate la pantaloni scurți și nu se strigă Fatăăăăăăăă lăsând dâre de parfum în urmă).
     Ai votat că îți place de ăla chel care plânge la comandă și se hăhăie la șpriț ? Înseamnă că îți place să mănânci ce a mestecat altul deja! Mai încearcă să dai pagina data viitoare. Sfat moka : ștampilează buletinu ala de vot de vreo 4-5 ori! Măcar  nu se aleg cu ceva de pe urma ta!
Dacă toate astea sau macar o parte le practici nu e cazul sa te mai sfatuiesc eu. Esti iesit din turma si poti paste linistit iarba care-ti convine!Felicitari, ura si la gara!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu