joi, 3 martie 2011

Eterna si traumatizanta Romanie...

        Tot aud de la o vreme ca ar trebui sa fim mai ''corecti politic''(imi cer scuze daca traduc precum coana Chirita sintagma aceasta) cu tara in care am avut ''onoarea'' sa ne nastem. Ar trebui sa nu cautam numai aspecte negative si sa vedem jumatatea plina a paharului. Eu unul am senzatia ca in cazul asta mi s-a agravat miopia ori paharul meu e spart. Pentru ca tot mai des vad doar o efervescenta a ''simularii'' in Romania. Cred ca suntem campioni la simulat normalitatea si principiile europene cu care tot facem o gargara asidua.In societatea de azi ipocrizia e dusa deja la rang de arta pentru ca nu pot sa inteleg cum un sistem bolnav de prostitutie politica infiereaza de exemplu consumerismul mass-media sau viziunea de marketing a televiziunilor comerciale. Cu alte cuvinte cu ce drept acuza ''pitipoancele politice'', de ambele sexe , pe cele ce ''presteaza'' ca ''asistente'' in emisiunile de noapte ? Am inteles de ceva vreme ca nu poti privi politica prin lentila principiilor pentru ca pur si simplu acestea sunt doborate de sistemul compromisului si al aliantelor vremelnice. Dar haideti sa nu mai punem leucoplast peste o rana purulenta!  Ca si in cazul alcoolismului primul pas catre vindecare e acceptarea existentei problemei. Nu am pretentia unei expertize in psihologia maselor dar imi place sa cred ca exista un punct de plecare pentru orice fenomen al culturii de masa si el nu inseamna aprioric vulgaritate si kitsch. Nu scriu aici despre solutii pentru ca nu le posed dar nici nu sunt de acord sa inchid ochii cand imi defileaza Simona Sensual pe retina si in schimb sa fac liniste in camera cand imi vorbeste Elena Udrea. La o privire mai atenta ambele fac acelasi lucru pe ecranul TV-ului .  Diferenta e ca una dintre ele nu imi baga mana in buzunar cu girul statului roman...

2 comentarii:

  1. cu, se numeste ala care posteaza? postac, sau postanac? 2.10, proba de postare !n am nimic de zis despre acest articol, asa cum nici tu n ai de zis. :))) vba lu manelistu' : ohohoooo ! se stieeeee !

    RăspundețiȘtergere
  2. daca mergem pe principiul ''composteaza-compostor''...atunci da...logica ta e infailibila!eu am gasit ceva de zis dovada fiind ''articolul'' asta...ca tie nu iti spune nimic ...e altceva...dar merci oricum de feedback!

    RăspundețiȘtergere