miercuri, 23 martie 2011

Despre ‘’Marea RObotizare’’

robotzi_thumb         Cred că o să primesc titlul de ultimul bloagher care scrie despre RObotzi în speranța de a face trafic dar sincer sa fiu doar recent am realizat ce amploare a luat fenomenul și încerc să îmi dau seama care e secretul . Sigur mă înțelegeți pentru că toți avem un prieten care a zis deja la cafea : “Băăăă…i-ai vazut mă pe ăia cu RObotzii??aaa …nuu?? MEDIOCRULE!!! hă-hă-hă!!!!”
         Pe scurt , în cazul în care internetul pentru tine e încă un mare mister( si probabil si asa va rămâne pentru că articolul ăsta sigur nu va ajunge în ziare) , e vorba de un serial de animație românesc centrat pe două personaje : robotii Mo ( primul robot cu burta – nevrotic și bețivan) și F.O.C.A.( fabricat original cu aluminiu – partea ponderată care echilibrează dialogul duo-ului) . Umorul serialului si succesul nebun par a veni din absurditatea replicilor asezonate din greu cu vulgarități. Dacă privești însă cu atenție îți va plăcea pentru că …ei bine…e românesc 100% și nu are contracandidați pe segmentul său, cel puțin nu din România . De ce prinde? Una la mână e succint și croșetat în ideea de pastilă deci nu apelează la răbdare ci îți servește repede ideile. Sublinimal ne place foarte tare pentru că arată că românii sunt ingenioși dar doar pe jumătate cum ar veni . RObotzii sunt o imagine stilizată a muncii si seriozității noastre . Cel puțin mie mi se pare că  oamenii de la Creative Monkeyz  bat asa un pic cu Dildău (pentru cunoscători) în cap peste aștia care sunt mandri de lend of ciois . Si cum  tot românul e ori intelectual(ca deh toată lumea face două-trei facultăți și cinci masterate) adică îi mergi la suflet cu băscălie axată pe Românica(mă auto-integrez în categoria asta) ori țărănete care din tot ce debitează robotzeii aud fix  pu..la…e lesne de priceput că serialul prinde . Sunt curios cât va avea succes pentru că se merge pe o linie foarte fină între grotesc și amuzant iar abuzul de cuvinte obscene se va fuma până la urmă .

2 comentarii:

  1. Bah, mie serialul asta mi se pare genial pentru ca in fiecare episod ai replici care dupa aia devin virale. Imi vin in minte din prima "cat ai zice hopa te repara foca" sau "o fi vodca, o fi vin, o fi pipi de rechin", pe care am ajuns sa le aud eu aici. In plus, ai si replici care se repeta, gen aia cu "mediocrule" de care zici si tu, dar mai ai si "rasistule" si toate balariile alea cu satana. Chiar si atunci cand ideea episodului nu rupe gura targului, gen ala cu roboatele, tot ramai cu ceva si asta mi se pare lucru mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci tu zici ca e mecanismul replicilor? ca sunt ''catchy''...e justa observatia...oricum merita urmarita evolutia. Oamenii vor castiga sigur bani pe chestia cu robotzii...indirect. Chiar daca serialul va disparea si-au pus ceva serios la CV fiind complet ''neseriosi'':)

    RăspundețiȘtergere