sâmbătă, 9 aprilie 2011

(In)corect politic


       Ne-a cuprins si pe noi o grija exacerbată față de sentimentele tuturor grupurilor, grupulețelor, mișcărilor sau a tot felul de personaje meteorice ca individ dar recurente ca specie. Mă îngrețoșează duplicitatea libidinoasă a unor oameni candva deștepți care sorb cuvintele din gura tuturor pațachinelor analfabete pripășite prin toate cotloanele televiziunilor sau în pagini de ziare . Să nu uit de Televiziunea Română care e complet aservită statutului ei bugetofag si nu își permite mai mult de materiale terne și opinii fleșcăite cenzurate ca și până în 89 dar cu mai mult stil acum. Eu unul ,pe persoana mea fizică , sunt capabil să recunosc ca mă apucă damblaua când văd cum se fâstâcește o țară întreagă la bucile și țâțele de plastic ale lu Bianca și o mai și ascultă ca minerii  pe nea Nelu in '90! Nu suntem toți tâmpiți , eu m-aș lipsi de toate matracucele model-asistenta ,toate pseudo-absolvente de facultati cu sediul intr-o cutie postala și nu cred că ar sta România în loc dacă le-ar pune televiziunile merinde în desagă și le-ar trimite acolo unde le e locul . La produs.
           Nu înghit faptul că trebuie să menajăm sentimentele ungurilor când maimuțoiul ăla de funcționar public al statului român arde simboluri naționale în public. Nu sunt xenofob dar reacționând cum a facut-o statul în situația asta  , să nu ne așteptăm să ne respecte cineva. In contextul Csibi Barna as fi abordat o tehnica nu foarte indepartata in timp , aia cu bastoane de cauciuc in locuri putin vizibile si un bilet numai dus la Budapesta .
        Când vine vorba de cultură nu fabricăm decât caricaturi de genul Patapievici pe motiv că e acceptabil european . Omul se pișă un pic pe România și hopaa! E GENIAL! hai marș de aici bă onanistule că mai suntem vreo cinșpe – șaișpe milioane care facem asta cu metafore mai potrivite și nu mai stăm să dăm lecții cu aerul îmbufnat al unui principe între țărani! Demonizam intelectuali ca au dat cu batul pe la Secu' si preferam sa inventam opere tuturor frustratilor cu pretentii de scriitori . Societatea civila e o adunatura de lupi moralisti si miorite tampite de feminismul de revista.  
           Pe Păunescu ,atunci când agoniza , îl ironizau doi pseudo-jurnaliști la Sport.ro că vezi Doamne, făcuseră ei sumarul bibliografic al poetului și îl prinseseră în ofsaid cu regimul comunist.  
            Pe toți ăștia cică să nu îi ataci . Au drept la opinie . Eu mă gândesc că mai bine tăcem pe rând cu toții , vreun an sau doi . Să fie democratic! Poate că uită să vorbească în perioada asta( EBA îmi vine în minte din prima aici).
            Ce atâta fereală?! De ce să gândesc , să scriu , să visez doar pe direcția trasată ? E ca și cum te calcă cineva pe picior și te scuzi tot tu că te-ai aflat acolo. La ce bun? Cel mai deștept cedează primul? Mie îmi pare că cedezi cu ceva înainte să mai ai o opinie…si asta nu mă va convinge nimeni că duce la ceva bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu