duminică, 16 octombrie 2011

Predicții din trecut


Unde te vezi în zece ani?
Cât de simplu e să visezi când ți se pune întrebarea asta. Mă gândesc la mine însumi, cel de acum zece ani . Nu am pierdut prea multe de atunci . Poate doar inocența ( câtă mai era) și ușurința în visare .  E mult sau puțin? Alții au ridicat imperii, au ucis , au pierdut oameni dragi , credințe , posesiuni ce acum sunt năpădite de buruieni și uitare. Eu mi-am lăsat rând pe rând naivitățile să cadă cum cade epiderma moartă de pe șerpi , ca straturile de pe ceapă ca să ajung la adevărul că în fața viitorului nu suntem niciodată pregătiți . Nu poți să prezici prea bine cum nici nu te poți lăsa în seama hazardului . Nu există salt în gol cu finalitate pozitivă . Companiile de asigurări visează frumos dar nisipurile mișcătoare nu iartă. Unde mă vedeam acum zece ani de fapt? Nu aici , în postura de acum , vă asigur . Am schimbat drumurile pe măsură ce am ajuns în diverse intersecții sau fundături, m-am întors și am reluat traseul . Nu sunt un învingător…încă. Refuz însă să cred că predicția de acum un timp, nevalabilă azi, înseamnă o înfrângere . Guvernele României și-au ratat mai mereu predicțiile și nu a demisionat nimeni . Așa că nici eu , nici oricare dintre voi ce nu sunteți în limitele obiectivelor de acum zece ani nu trebuie să dezarmăm . Lumea se schimbă în jurul nostru, cetățile cad, idolii se reneagă  și tu tot vei merge în continuare . Pentru că în zece ani se pot pierde și câștiga multe. În egală măsură poți da și lua viață , poți ridica sau demola . Predestinarea nu există, ghinionul nu e o scuză . Dezamăgirea ce mă încearcă nu e mai puternică decât dorința de a îmi găsi drumul așa că o să răspund data viitoare cu :  Mă văd mergând!

2 comentarii:

  1. Dacă n-am avea puterea să privim în noi şi în ceea ce am fost, n-am avea nici puterea să mergem mai departe. Contează că nu te-ai văzut în faţa dorinţelor împlinite, dar mai mult contează dacă ai făcut totul ca să ajungi unde ţi-ai dorit. Dezamăgirea nu-şi are rostul, în general. Pentru că nu te ridică, ci te coboară, uneori mai jos decât ai putea crede vreodată.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dezamagirea te incearca uneori. Doar esti ''o fiinta umana'';) Important mi se pare sa nu te lasi prada ci sa te ridici din nisipurile alea miscatoare tocmai cand zici ca nu mai are rost.

    RăspundețiȘtergere